Herstelretraite

Herstelretraite

In deze retraite wordt oeroude kennis uit kloosters verbonden met kennis uit de westerse en oosterse geneeskunde en westerse en oosterse filosofie. De retraite is helend voor mensen met een verlies, mensen met een chronische aandoening, mensen die moe zijn of verdrietig of ‘gewoon’ even wat meer balans zoeken. De herstelretraites in groepsverband worden georganiseerd door dr. Vera M.J. Novotny en Nan Pluymackers.

Opzet retraite

Leven na een verlies, na of met kanker of een andere chronische aandoening vragen moed om stil te staan bij de angst, het verdriet en ook de emoties, vragen en gedachten die er zijn. Hoe ga je hier mee om? Hoe kun je door alles heen een dagelijkse balans vinden en iedere keer opnieuw het leven met moed, zachtheid en vertrouwen tegemoet treden? De retraites worden op maat georganiseerd voor minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers. De retraite is een geïntegreerd programma waarin de fysieke-, psychologische-, sociale- en zingevingsaspecten van de klachten in samenhang een evenwichtig aandacht krijgen, met als doel de klachten en de gesignaleerde distress hanteerbaar te maken. Het programma duurt in totaal 4 dagen. De eerste 3 dagen worden aaneengesloten uitgevoerd. Een half jaar later wordt er terugkomdag met dezelfde groep gehouden. Tussentijds worden (live of online) consulten per cliënt en op maat ingepland.

Informatie over betrokken professionals van de Oosterhoeve:

  • Nan Pluymackers. Begeleider op het gebied van verlies, rouw en levensvragen, NLP-mastercoach en mediator. Zij is eigenaar van de Oosterhoeve en mede-iniatiator en organisator van de herstelretraite. Daarnaast traint zij op dit moment nog incidenteel teams in de zorg.
  • dr.Vera Novotny (www.balans-bilance.nl). Vera is internist-hematoloog en immunoloog. Op het gebied van persoonlijke weerstand raakt zij bij cliënten iets anders aan dan gebruikelijk. Zij gaat, naast de reguliere medische invalshoek bij chronische aandoeningen of kanker, samen met de cliënt op zoek hoe je van disbalans weer in balans kunt komen. Fysiek, mentaal en op een diepere laag van het bestaan. Niet alleen als arts maar ook als ervaringsdeskundige weet zij als geen ander wat er nodig is om weer op pad te gaan. Op dit moment is Vera betrokken bij de opzet van integrale geneeskunde in het Radboudumc te Nijmegen en is zij medisch directeur van Sanquin Nederland. 
  • drs.Babette Blokhuis (www.acupunctuurblokhuis.nl). Babette is huisarts (in Ruurlo) en acupuncturist (met een eigen praktijk in Barchem). Zij is opgeleid aan de Radbouduniversiteit van Nijmegen en studeerde Chinese geneeskunde: acupunctuur en fytotherapie. Acupunctuur kan voor een breed gebied aan klachten worden ingezet. Dit varieert van allergieën tot hartkloppingen, spanningen, slaapproblemen, gewrichtsklachten. fibromyalgie, hoofdpijn, migraine, rugpijn, etc.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nan Pluymackers, telefoon 0543 - 795 461 of 06 - 533 99 990. Mail: info@de-oosterhoeve.nl

naar top